Kako se formira maloprodajna cena auto delova?

Vrlo je jednostavno. Materijal od koga je proizvod napravljen predstavlja verovatno najmanji deo maloprodajne cene. Na cenu materijala i rada dodaje se sigurno još 12 različitih stavki. Mi smo se setili sledećeg: troškovi pakovanja, troškovi finansiranja proizvodnje, troškovi istraživanja i razvoja, troškovi transporta, troškovi marketinga i prodaje, zarada proizvođača, carina, troškovi veletrgovaca/uvoznika, zarada veletrgovaca/uvoznika, troškovi maloprodaja/servisa, zarada maloprodaja/servisa i na kraju porez na dodatu vrednost.

Za detaljnu analiza svih ovih faktora nemamo dovoljno informacija ali poslednjih 6 stavki čine sigurno 50-60% od maloprodajne cene tako da smo definitivno potvrdili našu pretpostavku da materijal i rad čine vrlo mali deo maloprodajne cene auto delova.

Naše razmišljanje je išlo u pravcu: Kako da našim kupcima obezbedimo što povoljnije maloprodajne cene auto delova i vrhunsku uslugu? Analizirajući ukupne troškove maloprodaje eliminisali smo troškove držanja zaliha, visokih renti za maloprodajne objekte, automatizovali smo procese u firmi radi smanjenja troškova rada. Ostali su nam vrlo visoki troškovi vezani za korisnički servis i došli smo do zaključka da moramo potpuno promeniti sistem rada.

Smatramo da naši kupci zaslužuju više i zato smo od početka 2018. godine izašli sa novom koncepcijom. Svim našim kupcima nudimo dve varijante: ili najniža cena robe - cena iz koje su isključeni troškovi savetovanja, opcija je namenjena za hobiste i ljude koji su snalažljivi da pronađu šifre delova koji su im potrebni ili varijanta najniže cene sa uključenom uslugom koju dobijaju samo članovi Auto Sindikata.

Uz godišnju članarino od 1500 dinara, pored najnižih cena auto delova na tržištu Srbije obezbedili smo Vam punu podršku naših specijalista iz korisničkog servisa, štampanu servisnu knjižicu sa urađenim planom održavanja za Vaše vozilo, sertifikat sa svim delovima koje ste kupili kod nas, fiksnu cenu isporuke, popuste na servisne usluge kod naših partnera i još par sitnica...

U svakom slučaju, bez obzira koliko detaljno želite da se uključite u održavanje Vašeg vozila kod nas možete završiti skoro sve poslove oko održavanja Vašeg automobila i to po najboljim uslovima na tržištu.